محل تبلیغات شما

به نام خدا

 

پیش از شروع بحث باید بگوییم در کلیه مطالب زیر منظور از اصطلاح نوعا این است که آن عمل در رابطه با عموم انسانها موجب مرگ می گردد به عبارت دیگر چنانچه آن عمل نسبت به انسانی عادی انجام شود اصولا موجب مرگ وی می گردد . 

در تعریف قتل عمد آورده‌اند : قتل عمدی عبارت است از رفتار بدون مجوز قانونی عمدی و آگاهانه یک انسان به نحوی که منتهی به مرگ انسان دیگر شود .

در این مورد ماده 206 قانون مجازات اسلامی مقرر داشته است : قت در موارد زیر قتل عمدی است :

الف- مواردی که قاتل با انجام کاری قصد کشتن شخص معین یا فرد یا افرادی غیر معین از یک جمع را دارد خواه آن کار نوعا کشنده باشد خواه نباشد ولی در عمل سبب قتل شود .

ب- مواردی که قاتل عمدا کاری را انجام دهد که نوعا کشنده باشد هر چند قصد کشتن شخص را نداشته باشد .

ج- مواردی را که قاتل قصد کشتن ندارد و کاری را که انجام می دهد نوعا کشنده نیست ولی نسبت به طرف بر اثر بیماری یا پیری یا ناتوانی یا کودکی یا امثال آنها نوعا کشنده باشد و قاتل نیز به آن آگاه باشد .

در شرح این ماده باید گفت طبق بند الف ماده مزبور ، چنانچه فردی به قصد کشتن دیگری کاری انجام دهد چه کاری که انجام داده نوعا کشنده باشد یا نباشد و این امر باعث مرگ مجنی علیه ( کسی که جنایت نسبت به او انجام گرفته) شود ، در این صورت قتل ، عمدی تلقی می گردد . به طور مثال فردی تصمیم می گیرد به منظور کشتن دیگری وی را از ارتفاع یک متری پرت کند گرچه نوعا سقوط از چنین ارتفاعی سبب مرگ انسان نمی گردد ولی اگر این عمل موجب مرگ مجنی علیه گردد ، قتل ، عمدی تلقی می گردد .

در شرح بند ب این ماده باید گفت در جایی که فردی بدون اینکه قصد کشتن دیگری را داشته باشد مثلا در جریان یک درگیری اقدبه انجام عملی کند که این عمل نوعا کشنده باشد و آن امر موجب مرگ مجنی علیه گردد ، قتل ، عمدی ، تلقی می گردد . به طور مثال شخصی که در جریان یک درگیری بدون اینکه قصد کشتن طرف مقابل را داشته باشد با میله ای به سر مجنی علیه بزند و موجب مرگ او گردد با توجه به اینکه این عمل نوعا در مورد انسان کشنده است بنابراین این مسئله قتل عمدی تلقی می گردد .

در شرح بند ج این ماده نیز باید بیان کرد چنانچه فردی بدون اینکه قصد کشتن دیگری را داشته باشد و یا عملی که انجام می دهد نوعا کشنده باشد ، مرتکب عملی گردد که نسبت به مجنی علیه کشنده است و جانی نیز از این امر اطلاع کامل داشته باشد و آن امر سبب کشته شدن مجنی علیه گردد ، قتل ، عمدی تلقی می گردد . به طور مثال در جایی که شخص از بیماری خاصی رنج می برد و استفاده از داروی خاصی برای وی کشنده است و دیگری بدون اینکه قصد کشتن او را داشته باشد آن دارو را به وی بدهد گرچه جانی قصد کشتن وی را نداشته و استفاده از آن دارو نیز نوعا موجب مرگ نمی گردد ولی به صرف اینکه استفاده از آن دارو برای مجنی علیه مرگ آفرین بوده و جانی نیز از این مسئله اطلاع کامل داشته ، این قتل را از جمله قتلهای عمدی در می آورد .

مقالات حقوقی ... رحم اجاره ای (قسمت دوم)

مقالات حقوقی ... پند و اندرزهای شرب خمر

مقالات حقوقی ... پند و اندرزهای راهنمایی و رانندگی ۷

گردد ,، ,نوعا ,قتل ,کشتن ,کشنده ,قصد کشتن ,نوعا کشنده ,می گردد ,مجنی علیه ,کشنده باشد

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

nammidethin clinaflansa azarimaral2 کافه مقاله Patricia's game سفارشات میس کندی و میس لالی پاپ benznatotic Ronald's game Steve's page enseverkni