محل تبلیغات شما
به نام خدا

در این قسمت قصد داریم تا به بیان روش اثبات جرم قتل بپردازیم . 
اولین نکته‌ای که در این زمینه باید مطرح شود اینکه ، کسی که می‌خواهد به اقامه دعوا در مورد جرم قتل بپردازد باید در حین طرح دعوای و شکایت خود، عاقل و بالغ باشد و اگر این دعوا مستم امر مالی نیز باشد ، مدعی باید رشید نیز باشد. (توضیح اینکه برای انجام هر امری که نیازمند اراده است وجود بلوغ و عقل ضروری است ولی فقط در امور مالی است که رشد باید محرز گردد . منظور از رشد یعنی اینکه فرد بتواند در امور مالی خودش بدون اینکه مشکلی برایش به وجود آید و نیاز به کمک دیگری داشته باشد ، اقدام نماید.)
مطلب دیگر اینکه کسی که مدعی است و می‌خواهد دست به شکایت ببرد باید در مورد دعوای خویش جازم باشد نه اینکه بدون علم و اطلاع و صرفاً با ظن و گمان و وهم اقدام به طرح دعوا نماید . البته باید توجه داشته باشیم منظور این نیست که اگر دلایل و قراینی دال بر وقوع جرم وجود داشت ، طرف نمی‌تواند اقدام به طرح شکایت کند تا جزم در وی حاصل شود بلکه منظور این است که بدون هیچ دلیل و مدرک و قرینه‌ای نمی‌توان دست به اقدام زد.
به علاوه مدعی قتل باید نوع آن را مشخص کند مثلا بگوید قتل عمدی بوده یا غیرعمدی . با این حال اگر اصل قتل ثاب شود ولی نوع آن ثابت نگردد ، باید این مسئله از طریق صلح میان قاتل و اولیاء مقتول حل و فصل شود . با این وجود اگر مثلا فردی به ادعای قتل عمدی شکایت کند و دادگاه ، قتل را غیرعمدی تشخیص دهد ، مدعی می تواند از جهت عمدی بودن تجدیدنظر خواهی کند و مرجع ریدگی آن نیز دیوان عالی کشور خواهد بود. 
این مسئله به این معنی است که مدعی گفته قتلی عمدی رخ داده دادگاهی که بدوا رسیدگی می کرده گفته خیر قتلی که رخ داده غیرعمدی است ، در این صورت مدعی می‌تواند در دیوان عالی کشور اعتراض کند و دلایل خود را جهت اثبات عمدی بودن قتل ، تشریح کند.
اما دلایلی که از طریق آنها جرم قتل به اثبات می‌رسند طبق ماده 231 قانون مجازات اسلامی عبارتند از : 1- اقرار 2- شهادت 3- قسامه 4- علم قاضی
در رابطه با اقرار باید بگوییم چنانچه متهمی که عاقل ، بالغ ، مختار و قاصد است اقرار به قتل نماید ولو اینکه صرفاً یک بار اقرار کند ، جرم قتل ثابت می‌شود . بنابراین اقرار دیوانه و مست و کودک و کسی که تحت فشار و اجبار اقرار کرده و کسانی که در خواب اقرار به قتل دیگری کردند و یا فردی که به شوخی اقرار کرده است ، از موجبات اثبات جرم قتل نخواهد بود . 
مطلبی که در رابطه با آن بحث‌هایی مطرح است این است که اگر اقراری که شده است کاملاً مغایر با واقع و ظاهر و دلایل دیگر موجود در پرونده باشد ، آیا باز هم با صرف اقرار می‌توان کسی را محکوم کرد ؟ در پاسخ این پرسش بسیاری از حقوقدانان و قضات برجسته دیوان عالی کشور نظر داده‌اند که اقرار صرفاً در صورتی سبب اثبات جرم قتل می‌گردد که با واقع و سایر دلایل همخوانی داشته باشد و حتی این مطلب در آرای متعددی از دیوان عالی کشور نیز مورد تایید قرار گرفته است . فرض کنید فردی به قتل دیگری اعتراف و اقرار می‌نماید در حالی که در زمان وقوع حادثه در مکان دیگری بوده و دلایل محکمی نیز دایر بر حضور او در جای دیگر در دست است. آیا می‌توان به صرف اقرار او توجه کرد ؟ به نظر می‌رسد این اقرار از ارزش اثباتی برخوردار نباشد. 
به سایر دلایل اثبات جرم قتل در قسمت بعدی خواهیم پرداخت. 

مقالات حقوقی ... رحم اجاره ای (قسمت دوم)

مقالات حقوقی ... پند و اندرزهای شرب خمر

مقالات حقوقی ... پند و اندرزهای راهنمایی و رانندگی ۷

قتل ,، ,اقرار ,جرم ,کند ,اینکه ,جرم قتل ,است که ,که در ,دیوان عالی ,اثبات جرم

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کشکول فرق Lise's receptions وبسایت آموزشی آسون بخون! میبینمت در نت سیدمرتضی حسینی بیدگلی Jose's collection ergrisarheed Henry's site cednamandai dywsubskensubc